Tandlægens behandlinger

Tandlægens behandlinger

Inden for tandlægeverdenen eksisterer der utallige typer af behandlinger samt forskellige metoder til at udføre hver type behandling. En tandlæges ydelser kan overordnet opdeles i forebyggende undersøgelser og behandlinger.

De forebyggende undersøgelser:

Du bliver regelmæssigt indkaldt til tandeftersyn hos din forebyggende tandlæge i Lyngby eller den tandlæge, som du er tilknyttet til i din by. Til de regelmæssige tandeftersyn vil din tandlæge undersøge alle dine tænder for at se, om der er begyndende tandproblemer på vej. Bakterieophobninger, betændte tandkød eller slid på tænderne kan eksempelvis være tegn på manglende tandpleje derhjemme eller forkert bidfunktion. Til de regelmæssige eftersyn får din tandlæge netop mulighed for at lave forebyggende behandlinger mod det aktuelle problem for at sikre, at tandproblemet ikke bliver større og medfører større skader på tænderne. Det er af den grund vigtigt at reagere på indkaldelserne fra tandlægen, som vil indkalde dig efter dine tænders tilstand, der vurderes fra gang til gang.

Det er fejlagtigt at tro, at du kan vente med at tage til tandlægen til, at du selv bemærker smerte i tænderne eller mundregionen, da skaden allerede vil være sket i det tilfælde. Du kan derfor kan derfor spare dig for mange tandbehandlinger, hvis du tager til de forebyggende undersøgelser hos din tandlæge.

Behandlinger mod forskellige tandproblemer:

I tilfælde af manglende tandhygiejne eller mangel på regelmæssige tandeftersyn øges din risiko for tandproblemer markant. De typiske nødvendige tandbehandlinger er følgende:

  • Kroner og broer i tilfælde af skrøbelige tænder
  • Rodbehandling, når et hul i tanden har spredt sig til tandens nerve
  • Tandimplantater, som erstatning for én eller flere tænder

Der eksisterer dog også mange andre behandlinger, som der kan være behov for på trods af god mundhygiejne og regelmæssige tandeftersyn. Der vil desværre altid være en risiko for, at der sker en akut skade på tænderne, men der kan også være tale om behandlinger, som har til formål at ændre medfødte tandproblemer.

  • Tandregulering til at rette bidfunktion eller skæve tænder
  • Kosmetiske behandlinger som eksempelvis tandblegning eller plastreparation af skadede tænder

Sådan kan du undgå unødvendige tandbehandlinger

Du kan dog heldigvis også selv gøre en stor indsats for at undgå unødvendige tandbehandlinger ved at have en grundig tandrutine, så dine tænders sundhedstilstand er god. Du bør af den grund altid prioritere din tandrutine i hverdagen med to gange daglig tandbørstning af to minutter samt supplering med tandtråd eller tandstikker. Ved at følge disse grundlæggende råd mindsker du risikoen for, at du har behov for unødvendige tandbehandlinger. Du bør dog altid tage til de regelmæssige tandeftersyn på trods af grundig tandrutine. Til de regelmæssige tandeftersyn kan du på samme tid få hjælp fra den rådgivende tandlæge ved Gentofte om din egen tandpleje og også eksempelvis om kosmetiske behandlinger, hvis du ønsker kosmetiske ændringer til at skabe dit drømmesmil på trods af, at dine tænder er sunde og i god stand gennem din grundige tandrutine og de regelmæssige tandeftersyn.

Tandlæge Team Lindberg
Lundtofteparken 83 st th.
2800 Kgs. Lyngby
45 87 99 35

{ Comments are closed! }