Rutinemæssige tandeftersyn kan spare dig mange penge

regulaert-tandeftersyn

Tandeftersyn er en god forebyggende strategi i vedligeholdelsen af dine tænder.

De fleste mennesker tænker først på at aftale en tid med deres tandlæge når der opstår et akut tandproblem. For hvorfor aftale en tid med en tandlæge når man ikke har nogle problemer? Det virker umiddelbart som penge ud af vinduet. Det er dog det stik modsatte der er tilfældet. Når man oplever tandpine skyldes det at et hul har fået lov til at udvikle sig negativt og vil være på et stadie hvor tanden til en hvis grad er ødelagt.

Disse problemer kan regelmæssige besøg hos tandlægen forberede en mod. Tandlægen ville kunne tage problemer i opløbet. I de fleste tilfælde kan billige og enkle behandlinger være nok. Hvis et problem tages i opløbet kan man spare sig selv for mange smerter i munden, samt kan man undgå dyre behandlinger.

Hvad omfatter et rutinemæssigt tandeftersyn?

Det første punkt under et rutinemæssigt tandeftersyn vil være at din tandlæge spørger ind til eventuelle smerter eller problemer og om man er på nogen former for medicin. Dette er for at være helt up-to-date med din tand situation. Det andet skridt indebærer at give dig et komplet gennemgang af dine tænder for at finde eventuelle huller eller huller der er ved at fremkomme. Undersøgelsen kan også identificere tandkødssygdomme, samt eventuelle tegn på kræft i mundhulen. behandlinger der er blevet udført i fortiden får også lige et gennemtjek for at være sikker på at alt stadig er intakt.

Alt efter omstændighederne vil det tredje skridt ofte være at få taget nogle røntgenbilleder. Røntgen bruges til at identificere problemer der ikke kan spottes med øjet eller hvis der er mistanke om at der er problemer med med rødderne af nogle af tænderne.

Efter en grund undersøgelse af munden, vil din tandlæge rense dine tænder og fjerne plak, der har lagt sig på dine tænder. Til dette bruges specielle redskaber der beskytter tænderne og samtidigt fjerner plakket effektivt. Til sidst poleres tænderne. Alt efter din tandlæges vurdering af dine tænder, kan personen anbefale andre behandlingsmuligheder til at få flotte og sundere tænder.

Er det lang tid siden du har været til tandlægen? Så, tag action og få en tid i dag. Tandsyn.dk er en tandlæge i Aalborg, som altid har tid til dig og vil dine tænder det absolut bedste.

Det anbefalede skema for tandeftersyn

Det anbefales at man får 2 tandeftersyn om året. der kan dog være faktorer der gør at antallet skal øges. Det kan for eksempel være genetiske faktorer. Alt efter hvilken situation er det altid bedst at forhøre sig med sin tandlæge omkring antallet af besøg.

Regelmæssige tandeftersyn vil hjælpe din tandlæge med fange problemerne i de tidlige stadier, før de når et mere fremskredent niveau.

{ Comments are closed! }