Tandblegning – Farligt eller flot?

Tandblegning

Hver eneste dag eksponeres vi for reklamer og film med skuespillere og kendisser med kridhvide tandsæt. Og de fleste må indrømme, at det ser pænt ud med et skinnende sæt tænder. Af samme grund vælger en del også at få bleget deres tænder.

Der er dog en del myter omkring tandblegning, som måske afskrækker nogle fra at få gjort deres tænder et par nuancer hvidere. Men er tandblegning virkelig farligt? Det korte svar er nej. Men der er stadig faktorer, du bør være opmærksom på. Læs med her, og få svar på dine spørgsmål.

Er der bivirkninger ved en tandblegning?

Som nævnt er en tandblegning ikke farlig, men den kan godt medføre nogle bivirkninger. For eksempel oplever nogle, at deres tænder bliver ekstra følsomme over for kulde og varme efter behandlingen. Det er dog ikke farligt og forsvinder oftest inden for et døgn.

For visse patienter kan en tandblegning dog give længerevarende irritation i tænder og tandkød. Derfor vil en tandblegning også altid starte med, at tandlægen vurderer, om dine tænder er egnede til behandlingen. Herefter vil tandlægen rense tænderne, så risikoen for eventuel irritation nedsættes.

Tal med din tandlæge, hvis du vil vide mere om behandlingens forløb og eventuelle bivirkninger ved en tandblegning. Hvis du er bosat i hovedstadsområdet, kan du eksempelvis finde en tandklinik på Frederiksberg, hvor personalet kan informere dig nærmere.

Forbliver tænderne hvide efter en tandblegning?

Nej, resultatet af en tandblegning er ikke permanent. Tænderne bleges med brintoverilte, som nedbryder de molekyler, som efterlades i tænderne fra kaffe, te, vin og andre misfarvende fødevarer. Men efterhånden som du indtager de fødevarer, vil tænderne igen blive mere gullige eller brunlige. Hvis du er omhyggelig med mundhygiejnen og holder igen med rygning og farvende fødevarer, vil tandblegningen dog kunne holde i op til et år.

Ætser en tandblegning tænderne?

Det korte svar er ja. Men dine tænder udsættes for syre fra mad- og drikkevarer hver dag, som også ætser tandemaljen. Ligesom du bør holde igen med de syreholdige fødevarer, bør du derfor også begrænse antallet af tandblegninger.

På sigt er det ikke sundt for dine tænder, at du får dem bleget en gang hver andet år. Overvej derfor, om du egentlig har behov for en tandblegning. Og husk, at du kommer rigtigt langt med en god mundhygiejne og sund fornuft. Du kan eksempelvis finde en tandlæge nær søerne i København og få råd om, hvordan du holder dine tænder hvide.

Alhambravej Tandlægerne

Alhambravej 1

Frederiksberg C, 1826

33 22 46 16

{ Comments are closed! }