Sådan finder du den rette forhandler af fyringsolie

Olie

Det kan være en jungle at finde rundt i det store udbud af fyringsolie. Leverandørerne er efterhånden mange om buddet, og hvilken type olie skal man overhovedet vælge? Nedenfor søger jeg at guide dig til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den rette forhandler af fyringsolie.

Hvilken type olie skal jeg købe?

Det første, du skal gøre dig selv bevidst om, er, hvilken type olie, du leder efter. Leverandører udbyder ofte en olietype, der går under navnet normal- eller basis-olie. Denne type olie dækker over helt almindelig fyringsolie uden nogen form for additiver. Nogle leverandører udbyder også fyringsolier med specielle kvaliteter – de såkaldte additiver. Et af de mest gængse additiver er frostsikring. Denne type olie er oftest sikret helt ned til minus 20 grader, så den nemt kan stå i en udendørs tank, uden du skal frygte, at den fryser til og ikke kan bruges. Den almindelige olie kan sædvanligvis klare frostvejr ned til minus 5 grader. Er din olietank er placeret indendørs, er dette dog også helt fint.

Olieselskaber og –leverandører sælger også en fyringsolie, der går under navnet ”højkvalitetsolie” – eller afarter deraf. Denne olie har additiver, der gør, at den er mere ren. Olien bidrager derfor til at holde oliedysen ren og kedlen fri for sod. Netop fordi oliekedlen holdes fri for sod, vil brugen af ”ren” olie mindske dit samlede olieforbrug, da en ellers øget sodansamling vil lede til et øget olieforbrug. Du kan eksperimentere med, hvilken type olie, der passer bedst til dig og dine behov.

Find den billigste fyringsolie-leverandør

Når du har afgjort med dig selv, hvilken type fyringsolie du har behov for, er det nu videre til at finde den billigste pris herpå. I din jagt på billig fyringsolie anbefaler jeg, at du scanner hele markedet efter den mest favorable leverandør. Det kan virke som en stor og uoverskuelig process, og hvordan kan du overhovedet vide, om en given pris er billig? Hos selskabet Energi og Olieforum kan du nemt følge med i prisudviklingen indenfor fyringsolie måned for måned, så du altid er opdateret på, om leverandørernes priser er enten over eller under markedspris.

Gå efter de gode tilbud

Mange leverandører har ofte specielle tilbud og rabatter for at lokke nye kunder til. Der er derfor god grund til at holde øje med, om der er en rabat, der passer specifikt til dig som ny kunde. Rabatmulighederne ses ofte som opdelt i fire grupper og kan tildeles, hvis du er ny kunde, hvis du er tidligere kunde, hvis du køber over nettet eller blot som en tidsbegrænset, almindelig rabat.

Alternativer til fyringsolie

Har du måske overvejet, om opvarmning med fyringsolie ikke er den bedste løsning for dig? Der findes en række gode og omkostningseffektive alternativer, der ligesom fyringsolie kan varme dit hjem. Et sådan alternativ kan eventuelt være at benytte løse træpiller, der for mange er et meget økonomisk fordelagtigt alternativ til fyringsolie.

Held og lykke med at finde den rette forhandler for dig.

Hornsyld Købmandsgaard A/S
Nørregade 28
8783 Hornsyld
75 68 73 00

{ Comments are closed! }