Valg af psykolog og fordele samt ulemper

Psykologiske tests bliver brugt til at vurdering og evaluering af test tageren af en kompetent eksamener. Det er derfor det også bliver kaldt psykologisk vurdering. Men testen er selfølgelig kun pålidelig og akkurat hvis test tager svare spesifikt, ærligt og seriøst.

En kompetent psykolog kan man sige er tolken af disse psykologiske test. Men man skal huske, psykologi testning kun er er fordel i visse situationer. Gratis psykologi teste som cirkulerer rundt på internettet are ofte best til ren underligholdning.

Hvad er så de brugbare typer af psykologi teste? Det er teste som måler ens viden omkring et spesifikt emne, eller evne og kapacitet indenfor specielle egenskaber bliver kaldt præstation- og egnethedsprøver. Intelligenstests vil vise ens generelle evne til at kende verdenen omkring dig. Disse viser også hvordan man bruger ens intelligens til at tilpasse sig verdenen og hvordan man anvender denne egenskab.

Derfor, kan man sige at fokusset bag en intelligenstest er potentiallet. Nevropsykologiske tests måler tabtet af funktioner i ens cognitive evner. Erhverstest bruges til at matche ens interesser med interesser indenfor karriere eller jobfunktion. Personlighedstest bruges til at finde ens stil af personlighed, ofte til kliniske formål. Kliniske teste bruges til at måle specielle niveauer af en persons sindstilstand, såsom depression eller angst.

psykolog-valg

En anden fordel ved at bruge eller tage psykologiske tests, er at de er svære at lyve overfor. Som eksempel, Rorschach testen giver ingen ledetråde til test tager om hvilket svar, der ville være et sundt svar eller usundt svar. Derfor, bias for at så positivt eller negativt som muligt kan blive undgået. En anden fordel er den videnskabelige konsistens som går igen gennem alle tests som ikke kan blive reproduceret gennem kliniske interviews.

For eksempel, når det kommer til situation omkring lov, så kan disse tests være mere behjælpelige end interviews. Information kan også nemmere blive taget fra test set i forhold til interviews. Både psykologer og klienter kan kompromittere pålideligheden af kliniske interviews.

Men, nogle gange sker det at tests ikke måler hvad de virkelig burde måle. Husk derfor på følgende guide:

- Specificér formålet med testen

- Identificer navnet og begrundelserne for testen

- Få altid resultat af testen

Henvend dig til en psykolog du har tillid til.

Valg af psykolog

En psykolog forstår den menneskelige adfærd og behandler mentale og følelsesmæssige problemer på en sådan måde at man som person vil føle sig sat fri af sine problemer. Når man står overfor en psykologisk problem, er det vigtgit at man kontakter en psykolog så hurtigt som muligt, før problemet begynder at tage over ens liv. Spørgsmålet er hvordan man finder frem til de forskellige psykologer derude. Svaret ligger i at gøre brug af online fagbøger også kaldt linkkataloger, for psykologer.

Ved hjælp af disse online fagbøger er det muligt at finde psykologer der er placeret tæt på din adresse. Man indtaster land, by og område og herefter vil der komme en liste frem med de psykologer der er i nærheden af dig. Udover adresser vil det være muligt at se deres kvalifikationer og specialisering. Kontakt den der passer bedst og hvis kemien er der, kan man aftale en tid med personen. Det er en god idé at tjekke psykologens licens og kontrollere personens omdømme, for eksempel ved at lave en google søgning.

Hvis den rigtige psykolog findes tæt på hvor du bor, har man en kæmpe fordel, da man i tilfælde af en nødsituation har brug for at snakke ikke skal rejse langt for at få den nødvendige rådgivning. I nødsituationer kan ekstra rejsetid have stor betydning for ens mentale situation. Det er også mere trygt at besøge en psykolog der holder til i et område som man kender. Bor du eksempelvis i Søborg ville det være oplagt at besøge Vitha Weitemeyer som ligger i Søborg og ikke en anden psykolog i indre København. I stedet for at ringe eller emaile første gang, kan man møde personligt op på adressen og opleve kemien med psykologen, for at se om der skulle være en fremtid. Man ville også kunne se omgivelserne og indretningen. Det handler meget om hvorvidt man kan føle sig tryg.

Det er i mange tilfælde muligt at forhandle omkring prisen på ens behandling, specielt hvis du bor tæt på psykologen. Dette skyldes at man derved er mere tilbøjelig til at anbefale personen til venner og bekendte, hvilket gør en til en ambassadør for psykologen. Psykologer vil altid være interesserede i at have et godt ry, specielt i det område personen opererer fra.

{ Comments are closed! }