Økonomien for dit tandlægebesøg

Tandlægebesøg

Mange danskere synes, at det er for dyrt at gå til tandlægen, og særligt unge på SU fravælger derfor behandlingen. At det er dyrt at gå til de regelmæssige tandlægetjek, er dog ingenting i forhold til den regning man risikerer at modtage, hvis man undlader at gå til tandlægen i en længere periode. Undgår man tandlægen, giver man bakterier og begyndende sygdom frit spil, og bliver problemerne ikke opdaget i ordentlig tid, kan de udvikle sig til lidelser, der kræver både smertefulde og dyre behandlinger. Lige meget hvad man tror, kan det derfor aldrig betale sig at skippe tandlægebesøgene.

Det er ikke tandlægen, der bestemmer priserne

Det er en udbredt misforståelse, at det er tandlægen selv, der fastlægger sine priser, så han eller hun kan tjene mest muligt på sin klinik. Sådan forholder det sig dog overhovedet ikke. Der eksisterer nemlig en overenskomst, der fastlægger prisen på tandlægens mest almindelige behandlinger. Behandlinger som fx tandrensning og tandeftersyn har faste priser, men der er dog penge at spare på de frie ydelser, som blandt andet omfatter tandimplantater, rodbehandlinger og tandkroner. Priserne på tandbehandling kan desuden varierer alt efter hvor i landet du befinder dig, og det er derfor muligt at finde en tandlæge med priser under gennemsnittet, hvis du leder grundigt nok.

Tilskud og rabatter

I Danmark ved vi, hvor vigtig mund- og tandhygiejne er for den generelle sundhed, og derfor er ordentlig tandpleje også en prioritet i samfundet. Af denne grund er der flere forskellige initiativer, der tilbyder borgere at spare penge på deres tandlægeregning, herunder tilskud og rabatter. Er du studerende og på SU, er der mange tandlægeklinikker, der tilbyder tandbehandling til studievenlige priser, og det samme gælder hvis du er pensionist. Nogle steder kan man modtage helt op til 15% studierabat, hvis blot man kan dokumentere, at man er studerende, og det kan være dette der gør forskellen, når det kommer til at komme til tandlægen eller ej.

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, er det ligeledes muligt at få støtte til din behandling.

Lige meget om du er berettiget til at modtage støtte, tilskud, rabat eller skal betale fuld pris, er dog vigtigt, at du kommer afsted. Regelmæssige tandlægebesøg er vejen frem, hvis man ønsker at bevare et sundt tandsæt, og i sidste ende er det billigere med en masse små eftersyn end én stor behandling.

 

Svaneklinikken

Østerbrogade 148, 1. tv.

2100 København Ø

39 29 47 41

{ Comments are closed! }