Når katten kradser

Kradsende kat

Mange katteejere tror måske, at en kat ikke behøver opdragelse. Katten er et selvstændigt dyr med en stærk vilje – derfor er den så afholdt. Men en kat skal stadig opdrages, hvis du vil undgå, at den hopper op på køkkenbordet, ødelægger møbler eller kradser dig – eller i værste fald, kradser dine eller andres børn. Det er dit ansvar, men heldigvis er der hjælp at hente fra din dyrlæge i Kastrup.

En voksen kat er meget svær at lære nye vaner. Faktisk er det stort set umuligt. Derfor skal du sætte ind, så snart du får killingen hjem. Hvis den begynder at kradse dig eller i møbler, så distraher den – bring den ud af den handling, som udløste kradseriet. Nogle katte kradser eller bider for at få opmærksomhed. Hvis du ignorerer katten finder den hurtigt ud af, at den ikke opnår det, den gerne vil, ved at kradse. Giv også din kat et kradsetræ når den er helt lille og lær den, at det er her, og kun her, der må kradses.

En kat er ikke et socialt dyr i samme grad som en hund. Den vil måske ikke bryde sig om at blive klappet af fremmede, og selv din egen familie kan blive for overvældende for den. Så vil den måske kradse, og det dur ikke. Dels skal du vende katten til at blive klappet fra den er helt lille, og dels skal du understrege overfor dine gæster og især børn, at de skal være forsigtige overfor katten og ikke tage hårdt fat eller overvælde den. Også her er et kradsetræ gavnligt, for regelmæssig kradseri i et hårdt materiale vil slibe kløerne, så de ikke er helt så skarpe. Er problemet, at katten kradser i møbler og vægge, findes der mange forskellige midler, som du kan smøre på de forbudte steder, så katten holder sig væk. Spørg din dyrlæge på Amager, så du kan finde den rigtige løsning.

Det er helt naturligt for en kat at kradse i ting, og derfor vil du få meget svært ved at aflære den det urgamle instinkt fuldstændigt. Men du kan påvirke dens adfærd ved at vise den, hvad der er er acceptabelt. Husk, at katten er meget selvstændig og ikke finder sig i hvad som helst – og det skal den heller ikke. Lad den derfor selv være med til at bestemme, om den vil klappes og kæles for, og af hvem.

Hjørnegårdens Dyreklinik

Kastrupvej 243

Kastrup 2770

Tlf. 36 30 10 30

{ Comments are closed! }