Kunstig befrugtning – kan det betale sig?

fertilitetsklinik-kbhKunstig befrugtning eller insemination er en medicinsk procedure hvor sæd fra enten en sæddoner eller kvindens partner er placeret inde i livmoderhalsen med håbet om at kvinden bliver gravid. Det er afgørende at kvinden som gerne vil øge hendes chancer for at blive gravid gennem denne metode overvejer prisen for behandlingen, kaldet insemination. For nogle kvinder er graviditet en naturlig ting som sker uden udefrakommende hjælp. For mange andre kan infertilitet blive et problem som står i vejen for kvindens livslange ønske om at få børn. Infertilitet kan forekomme af mange årsager, såsom alder, partner med lav sædkvalitet, endometriose eller mange andre årsager. Selvom insemination bare en en mulighed for kvinder der søger efter hjælp til at overkomme infertilitet, så er denne løsning blevet en standard behandling i mange tilfælde. Fertilitetsklinikken Vitanova er én af de klinikker i København, som kan hjæle jer på rette vej succes med graviditet.

Fertilitetstest

Normalt er det første skridt at finde en specialist indenfor faget. Et besøg hos en fertilitetsekspert kan hurtigt blive meget omkostningsfuldt og koste flere tusinde bare for det første besøg. Før en patient kan modtage insemination, skal patienten igennem en række tests for undersøge for abnormaliteter som kan komplicere graviditet. En meget normal undersøgelse at for foretaget er en ultrasound undersøgelse.

Derudover kan det være patienten bliver testet for hysterosalpingogram eller HSG. En HSG er en radiologisk test ofte foretaget på hospitalet for at undersøge om der er blokader i æggelederen eller om der er polypper.

Forøg chancerne for graviditet

For at forøge chancerne for en succesfuld behandling, er det meget normalt at klinikken som står for behandlingen overvåger kvindens menstruationscyklus meget nøje. Der bliver også ofte brugt fertilitetsmedicin til at regulere befrugtnings hormonerne og få kvinden til at få hende ægløsning. Der bliver også ofte brugt medicin over flere måneder i streg for at øge chancerne under insemination og for en succesfuld graviditet.

Det kan hurtigt blive dyrt med kunstig befrugtning, da behandlingen ofte foregår over flere måneder og med mange forskellige tests. Insemination kan dog vise sig at være en god løsning for kvinder og par som ønsker en så naturlig graviditet som muligt.

{ Comments are closed! }