Kan grå stær behandles?

grå stær

Grå stær er en øjensygdom, som optræder hyppigere med alderen. Det er derfor let at forveksle grå stær med langsynethed, som også opstår hyppigere i takt med stigende alder. Af den grund er der mange danskere, som ikke ved, at deres uklarheder i øjnene skyldes grå stær. Det øger desværre risikoen for at få store synsforstyrrelser, hvis ikke sygdommen opdages tidligt i forløbet. Det er derfor vigtigt, at du får undersøgt dine øjne, hvis du oplever synsforstyrrelser i så høj grad, at dine læsebriller ikke længere er tilstrækkelige. En pludselig forværring af dit syn kan også være et tegn på grå stær.

Diagnosticering af grå stær

En øjenlæge er i stand til at diagnosticere dit øjenproblem gennem en almindelig synsprøve. I tilfælde af grå stær vil der blive suppleret med grundigere undersøgelser for at klarlægge øjensygdommens omfang på dine øjne.

Behandling af grå stær

Det er muligt at behandle grå stær gennem en ultralyds øjenoperation, som er den bedste behandlingsmetode på området. Ultralyden er i stand til at fjerne dit øjes linse, som i stedet vil blive erstattet af en linse, som er fremstillet af plastik. Behandlingen tager under en halv time, og behandlingen er så lille et indgreb, at du kan tage hjem samme dag, kort efter behandlingen. Effekten af behandlingen kommer gradvist frem, og efter et par uger har dine øjne opnået den fulde effekt af behandlingen. Du skal i ugerne efter behandlingen benytte øjendråber flere gange om dagen for at sikre, at der ikke opstår øjenbetændelse, da dine øjne skal vende sig til din nye linse.

Resultater af behandlingen

Efter behandlingen af den grå stær er det muligt at opnå et perfekt syn, men der kan dog være andre øjensygdomme eller problemer, som stadig påvirker dit syn som for eksempel langsynethed eller nærsynethed. Det anbefales at vente med at få lavet briller til et par uger efter behandlingen, så dine øjne har haft mulighed for at vende sig til forandringen. Det er dog heldigvis ofte muligt at undlade de almindelige briller helt, så der kun er brug for læsebriller i fremtiden.

Finansiering af behandlingen

Det er muligt at få udført behandling af grå stær gennem sundhedsvæsenet, men grundet det høje antal af personer med øjenproblemer er der ofte lange ventelister. Det er heldigvis muligt at blive behandlet for grå stær og andre øjenproblemer hos en privat øjenkirurg i Charlottenlund, som hurtigt kan undersøge samt fjerne dine øjenproblemer og øjensygdomme. Finansieringen af behandlingen varierer efter tilskudsmuligheder fra Sygeforsikringen Danmark, hvilket afgør niveauet af din egenbetaling.

 

Peter Brincker – Øjenkirurg

Jægersborg Alle 14, 1 sal.

2920 Charlottenlund

39 64 09 58

 

{ Comments are closed! }