Hurtige og lette tips til at forbedre dit syn naturligt

Den skarpeste optiker i Roskilde blogger her om hvad du kan gøre for at få en bedre syn.

optikeren i roskilde

 

Selvom du ikke 100 % kan forhindre alle øjensygdomme, er der alligevel en masse ting du kan gøre for at forbedre din syn naturligt og forebygge et synstab. Hvis du gerne vil forbedre din syn uden at skulle gå til en optiker eller at skulle gå til øjenlæge, så er her et par råd som kan hjælpe dit syn.

1. Spis sundt og varieret. Beskyt dine øjne med sund og nærende kost. Her er nogle specifikke madråd du kan følge:

Mange undersøgelser viser at det er vigtigt at få antioxidanter i dine daglige fødevarer såsom beta-caroten og lutein som effektivt forebygger svækkelse af synet med alderen. Madvarer så som gulerødder og søde kartofler vil give dig den rigtige mængde af antioxidanter hver dag.

Dernæst bør du sørge for at din kost indeholder svovl og lecithin, som beskytter linsen af dine øjne. Andre råvarer som hjælper, er hvidløg som giver dig en høj indtagelse af svovl.

Dernæst er bær så som blåbær, brumbær, skovbær, solbær og mange flere helt fantastiske for dine øjne! De har nemlig anti-inflammatoriske egenskaber som aktivt forbedrer dit syn.

Selvom du spiser det sundeste og bedste mad, er det dog ikke nok til at holde dine øjne helt på toppen og derfor er her nogle øvelser som kan hjælpe dine øjne.

Start din morgen med at gnid hænderne sammen i 10 sekunder for at danne varme. Placer dem så bagefter forsigtigt på dine øjenlåg og hvil dem der i 5 sekunder. Gentag denne øvelser 3 gange og det vil lindrer anstrengelsen af dine øjnemuskler.

En anden god øvelse er at rotere dine øjne 10 gange med uret og 10 gange mod uret. Start denne øvelse langsomt og begynd derefter at hæve tempoet langsomt. Denne øvelse har en positiv effekt på blodcirkulationen i dine øjne.

Føler du en pres ved dine øjne efter at have siddet og læst eller arbejdet på en computer i længere tid? Dette kan du afhjælpe ved at lukke øjnene og derefter så at massere dine øjne i små cirkulære bevægelser, 20 gange i den ene retning og 20 gange den anden vej. Det vil gøre dine øjne lettere og hjælpe med at tage lidt af presset fra dine øjne.

Til sidst er det vigtigt at forstå hvor det vigtigt det er at beskytte øjnene når man går udenfor. I dag beskytter mange mennesker ikke deres øjne når de går udenfor fordi de ikke har nogle solbriller. Det er super vigtigt at benytte sig af solbriller fra klokken 12-16.00 da solen er skarpest i dette tidsrum.

Optik Nicolai’s
Skomagergade 10
4000 Roskilde
TEL: 46360102

 

{ Comments are closed! }