Hjælp til renovering af hus

En omfattende renovering af huset kan være et stort og uoverskueligt projekt for husejere. Det kan dog være en tiltrængt nødvendighed, hvis huset for eksempel enten trænger til en ny facade, eller hvis huset skal optimeres til at imødekomme de behov, I har som familie. Faktisk behøver projektet slet ikke være så besværligt, som mange går og tror. Det handler blot om at finde de rigtige til at hjælpe. Der findes et væld af udbydere, der kan hjælpe med renovering af enten lejlighed eller hus i København og omegn, og for mange kan det være en jungle at navigere rundt i de mange tilbud. Vi guider nedenfor til, hvilken form for hjælp der kan hjælpe, når du står overfor at skulle renovere dit hus.

VVS

Hvilken type rådgivning kan svare sig ved renovering?

Har du ikke selv stor erfaring med bygge- og renoveringsprojekter, er det en god investering at søge rådgivning udefra. Specielt kan en arkitekt være en god investering for projektet. En arkitekt vil kunne komme med inspiration og ideer, du ikke selv havde kunne finde på, og det endelige resultat vil have et professionelt præg. Desuden vil en arkitekt kunne give dig en grundig indføring i, hvad projektet vil kræve af rent byggetekniske foranstaltninger samt projektets omfang.

Sørg desuden også for alliere dig med en byggesagkyndig, der kan styre selve byggeprojektet. En byggesagkyndig er en uundværlig samarbejdspartner, da han/hun kan bistå med blandt andet budgetlægning og aftaler med håndværkere, samt vil sørge for, at projektet skrider frem efter tidsplanen og ikke er fejlagtigt udført.

Skal jeg gøre det selv eller søge hjælp hos håndværkere?

Den eneste fordel ved selv at udføre en omfattende renovering er, at det er billigt. Du skal have stor erfaring indenfor såvel håndværk og VVS som bygningskonstruktion, før resultatet bliver godt. Vi anbefaler derfor næsten altid, at du allierer dig med professionelle håndværkere. Specielt hvis projektet omfatter el-, vvs- eller kloakarbejde, er det vigtigt at undersøge, hvad du selv må lave, og hvad der ifølge Sikkerhedsstyrelsens lovgivning skal udføres af en autoriseret håndværker eller VVS’er. Brug af professionelle håndværkere vil også spare dig for mange frustrationer og søvnløse nætter i løbet af projektet.

Valg af entrepriseform

Entrepriseform udtrykker, hvor de forskellige ansvarsområder er placeret. Der findes tre forskellige entrepriseformer – nemlig fag-, hoved- og totalentreprise. Vi anbefaler generelt, at man ved større renoveringsprojekter vælger en udbyder, der tilbyder totalentreprise. Når du vælger totalentreprise, står udbyderen for hele renoveringsprocessen – fra arkitektkonsultation til du står med nøglerne til det færdige hus i hænderne. Dette er den mest optimale entrepriseform til din renovering i København, da du kun skal forholde til dig én samarbejdspartner, der sågar står for at agere tovholder for alle involverede partere. En løsning med totalentreprise sikrer altså, at du nemmere kan holde overblik over projektet, samt at projektet skrider planmæssigt frem og færdiggøres til tiden, da alle dele af processen udføres af samme udbyder.

Alt i alt er vi fortalere for, at du henter hjælp udefra til dit renoveringsprojekt. På denne måde er du sikret et professionelt resultat, der er udført efter alle gældende lovgivninger. Held og lykke med dit næste renoveringsprojekt.

JH Totalentreprise
Nyholms Alle 48
2610 Rødovre
70 70 18 22

 

{ Comments are closed! }