Få sunde tænder med god tandhygiejne

God tandhygiejne sparer dig for mange ting; dårlig ånde, dyre tandlægebesøg og smerter i munden. Alligevel er der mange, som vælger selv den helt basale tandpleje fra. Alle ved, at det er bedst at børste to gange om dagen, alligevel er der mange, som kun børster en gang om dagen, eller helt undlader at gøre noget. Problemet opstår som regel et til to år efter tandplejen er blevet forringet. Her begynder hullerne at være så store, at patienten begynder at have sporadisk tandpine. Efter et års tid mere ser situationen noget værre ud, og der er ofte behov for en akut tur til tandlægen.

Gode råd til bedre tandhygiejne

Hvis du gerne vil tage dig bedre af dine tænder, kan du overveje de følgende råd:

Børst tænder to gange dagligt

Her er ikke bare tale om at børste op og ned et par gange i et halvt sekund. Børst hver enkelt tand ti gange på hver flade. Det kan virke som et stort arbejde, men det er en god måde at sikre sig, at man har børstet alle tænderne på. Sørg for at børste i cirkler.

Tandtråd

tandtråd er omdiskuteret. Nogle mener, at tandtråd ikke er effektivt, andre mener det er den eneste måde at holde tænderne rene på. Som hovedregel kan man sige, at hvis dine tænder står meget tæt, er det en god idé at bruge tandtråd. Er der plads imellem mange af dem, kan det være, det mest er spild af tid og penge.

Mundskyld

Mundskyld er fint som supplement, men kan ikke stå i stedet for grundig tandbørstning. Mundskyld er godt hvis du eksempelvis får mange blister eller anden betændelse i munden. Det kan også være meget gavnligt efter operationer eller lignende, hvor det kan være svært at børste ordentligt i et område. Det er ren myte, at mundskyld giver friskere ånde, det kan du kun få af tandbørstning.

Typer af mad

Den mad du spiser kan have stor indflydelse på hvor ofte du skal til tandlægen. En typisk vestlig diet fyldt med sukker, ost og kødprodukter vil æde tænderne op hurtigere end en diet bestående af grøntsager, frugt, vand og nødder.

Find en dygtig tandlæge i København, en tandlæge ved Nørreport Station eller der hvor du bor, og bed om, at få en tid hvert halve år. Selvom det måske er mere end du tager til tandlæge nu, så er det i længden den økonomiske beslutning.

sunde tænder

 

 

 

 

 

TandCity ApS
Oslo Plads 8
2100 København Ø
Tlf: 44 53 00 00

{ Comments are closed! }