Fakta om erhvervssygdomme

I 2003 og 2004 blev mere end 30 millioner arbejdsdage “spildt” på sygdom. Disse sygedage er alle arbejdsrelaterede og mange af dem, er tilmeld mulige at forebygge. 2 millioner mennesker tror at de led af en arbejdsrelateret sygdom. En halv million mennesker lider af stress/depression og angst. Rigtig mange har derudover problemer med at trække vejret og lungerne, problemer med huden og hjertet.

asbest arbejdsskade

Et sundt fysisk og psykisk arbejdsmiljø sikrer en effektiv organisation.

Disse tal er særdeles alvorlige og skrækindjagende og giver et indblik i, at der stadig er plads til forbedring i arbejdsforholdene rundt omkring i verden. Selvom disse tal stammer fra en amerikansk undersøgelse i 2003 og 2004, og tallene siden har forbedret sig lidt, er der stadig meget der kan gøres.

En erhvervssygdom er en kronisk lidelse, der opstår som følge af en persons arbejde. Det er når symptomer på diverse sygdomme er mere udbredt i specifikke arbejdsgrupper end i den almindelige befolkning. Lider du selv af en arbejdsrelateret sygdom, så kontakt http://lj-raadgivning.dk/ og lade deres professionelle team tage sig af din sag.

At forbedre organisationen, arbejdsgange og diskutere problemer såsom arbejdsbyrder (hver enten det er for meget eller for lidt) er noget af det, enhver virksomhed bør undersøge nærmere. Derudover er det også relevant at se sikre, at ens medarbejderes kvalifikationer stemmer overens med det arbejdsopgaver, have klare regler for hvem der er ansvarlig og hvem der dækker de forskellige ansvarsområder.

At have de korrekte og bedste arbejdsmønstre, sikkerhed og generel stræben efter et glad arbejdsplads, såvel som god kommunikation gør ikke kun arbejdspladsen til mere sikker, men bidrager også til et bedre arbejdsmiljø.

Eksempel på erhvervssygdomme

Sorte lunger: Ses oftest i mineindustrien

Karpaltunnelsyndrom: Opstår når en nerver bliver klemt i ens håndled. Symptomerne på dette er oftest en form for brændende, kilden eller kløen i håndfladen eller fingrene. Specielt er det i tommel- og pegefingeren, som folk oftest mærker det først i. Dette er ikke altid synligt med det blotte øje, men kan føles lige så ubehageligt alligevel.

Strålingssygdomme: Set i industrier som arbejder med farligt affald.

Forskellige former for lungeproblemer. Opstår blandt andet i tekstilindustrier, hvor indånding af bomuldsstøv eller støv fra andre fibre såsom hør, hamp eller sisal. Silikose er en anden form for lungesygdom, som er én af de ældste overhovedet. Det opstår over længere tid, hvor støv fra silica bliver indåndet. Her vil der oftest opstå en tør hoste, man føler sig stakåndet og spændinger i brystet er de mest almindelige symptomer på dette. Disse opstår som følge af mange års arbejde med silica.

Asbest har også ledt til mange arbejdsskader og erhvervssygdomme. Arbejdsrelaterede sygdomme, som hænger sammen med asbest kan være særdeles alvorlige. Asbest kan i nogle tilfælde lede til kræftsygdomme.

Astma er også én af de mest almindelige erhvervssygdomme. Dette er en af de mest almindelige sygdomme overhovedet og opstår på tværs af mange industrier. Eksempelvis er støv fra mel og korn, træstøv og støv fra arbejde med dyr, er nogle af de erhverv, hvor der ofte opstår arbejdsrelaterede sygdomme.

 

{ Comments are closed! }