Dit barns første billede

udstyr fotograf

Langt de fleste forældre sørger for at tage billeder af deres nyfødte barn. Det er et helt særligt minde, som er værd at gemme på. Derfor giver vi dig nedenfor tre tips, hvordan du får de mest autentiske billeder af barnet.

Lys

Belysning er en helt grundlæggende faktor, når man skal tage billeder – især portrætter. Hvis du vælger at tage billedet indendørs, er det altid en god idé at være i nærheden af store vinduer, hvor lyset kan få lov til at komme ind. Omvendt kan det for de fleste være vanskeligt at arbejde med direkte sollys. Derfor bør du vente til, at solen er på vej ned, før du begynder at tage billeder. En anden mulighed er at finde skygge og arbejde med billederne herfra. Fotografering i direkte sollys er en mulighed, men du skal altid sørge for at redigere i billederne efterfølgende, da mørke og uønskede skygger kan forekomme på barnets ansigt. Hvis du føler dig usikker på, hvordan du skal bruge kameraet, ville det være en fordel at kontakte en professionel fotograf i Skanderborg. En professionel fotograf kan guide dig og tage de helt rigtige billeder af dit barn.

Er blitz nødvendigt?

Hvis du tager billeder med et helt almindeligt digitalkamera og slår blitzen til, er der stor risiko for, at det ender med, at barnet får store skygger i ansigtet. Det kan klart anbefales at benytte sig af ganske almindeligt dagslys, når man tager barnets første billeder. Blitz er dog uundgåeligt, hvis rummet er for mørkt, og vinduerne ikke er store nok. Billeder i hjemmet kan for mange forældre virke som det mest naturlige, men de bedste billeder vil man typisk få udendørs med en naturlig belysning.

Motiv


Det er vigtigt at beslutte sig for, hvordan stemningen i billedet skal være. Bevægelser i billeder kan være godt, men det kræver, at kameraet du bruger er i stand til at indfange alle bevægelser. Hvis dit kamera ikke er i stand til dette, kan du med fordel kontakte en lokal fotograf i Bjerringbro. Gode billeder er tit karakteriseret af den stemning, der er i billedet. Derfor er det en god idé at tage billeder af barnet i en naturlig situation, så billedet også virker naturligt – og ikke opsat. Baggrunden i billedet er også vigtig for billedets helhed. For at prioritere barnets karakteristika i billedet er det en god idé ikke at have for mange ting i baggrunden. En simpel baggrund fremhæver barnets træk, og der kommer således til at være fokus på barnet frem for alle mulige andre ting i baggrunden.


Ejskjær Fotografi
Vestergade 9
8600 Silkeborg
86 80 64 80

{ Comments are closed! }