Valg af autoværksted og tips til vedligeholdelse

De små ting der gør din bil billigere i vedligeholdelse

I disse dage er der flere forskellige holdninger og grunde til det at have en bil. Der er et stort antal mennesker som betragter biler som en god investering. Der er ligeledes mennesker som udelukkende ser bilen som en luksusvare, mens nogle helt tredje kun ser bilen som et transportmiddel. Uanset hvilken holdning man har, så er det et faktum at bilen ikke er en engangs investering. Hvis man ejer en bil er man også klar over at der er mange omkostninger i det at holde bilen kørende og i god stand. I tilfælde af at man er ansvarlig og har sin egen bil, så kan man spare mange penge ved at holde sit aktiv i god stand.

For de fleste af os, handler livet omkring arbejdspladser, sociale events og husholdnings forpligtelser. Kort sagt, så er vores liv alt for hektiske til at jonglere mellem det professionelle og private liv. Dette er den vigtigste grund til at have et organiseret liv. Igennem vores computere, mobiltelefoner, tabletter og så videre er det muligt for os at holde styr på stort set alt i vores liv. Dette bringer os til skemaer, helt specifik vores bil renoverings skema. Det meste af tiden som vi bruger på vores biler, er brugt på tilbehøret til bilen og derved kan man let komme til at forsømme bilens generelle service. Biler indeholder en del bevægende dele og det kan være svært at holde styr på dem alle sammen. Herunder er en liste med de største syndere som de fleste bilejere glemmer. De er alle vigtige i forhold til bilens daglige drift.

Justering af hjulene

Når dækkene på ens bil mangler lufttryk eller justering, har de en tendens til at ryste eller blive vaklende. Udover at være irriterende er det også meget farligt for dig og dine passagerer. Dæk har det ofte med at blive slidte forholdsvis hurtigt og kan være en dyrere opgave at få skiftet. De fleste bilmanualer foreslår at man tjekker ens hjul justering mindst 2 gange om året.  Dette er noget, som skal overlades til en professionel mekaniker. Så find en mekaniker i dit nærområde og lad dem tage sig af det. Bor du eksempelvis i Ballerup, kan du lade denne mekaniker klare det for dig.

Servostyring

Den væske der findes i servostyringen vil over tid begynde at samle snavs. Ved at rengøre servostyringen et par gange om året kan man meget lettere beskytte mod skader og lignende. Så næste gang din bil skal til service, så bed lige mekanikeren om at se på servostyringen.

vedligeholdelse-af-bil

Vedligehold din bil og spar penge i længden

Luftfilteret i kabinen

Størstedelen af de biler der er på gaden i dag har luftfiltre i kabinen der renser luften inde i bilen, specielt det område hvor passagerne sidder. Disse luftrensere hjælper med at fjerne støv og forurenende stoffer. Hvis disse filtre tilstoppes, vil luften i bilen blive ildelugtende. Med rettidig udskiftning, kan du nyde en frisk kabine altid.

Er din bil også din næststørste investering?

At købe en ny bil er en dyr affære, så det er vigtigt at man tager sig godt af den og holder den i en fejlfri stand. Hvis du, ligesom de fleste andre bilejere, heller ikke kunne forestille dig at leve uden din bil, så kan du komme i store problemer ved et eventuelt sammenbrud. Det er nemlig en kendsgerning at biler ikke holder for evigt.

Når din bil er brudt sammen skal den repareres på et godt værksted, men hvordan finder man det her gode værksted? kan man bare stole på det lokale værksted? Der kan opstå mange flere spørgsmål i søgen efter en kvalificeret automekaniker

Ring til producenten

Det Første du kan gøre hvis din bil er købt fra ny, er at ringe til producenten, da bilen højst sandsynlig stadig er underlagt garantien. Bilgarantier varer generelt længere end andre varer og man kan derfor ringe til sin producent og aftale en reparation. Producenten kan også bedst tage sig af din bil. Vær klar og fortæl præcis hvad problemet er. Det er vigtigt at det forklares detaljeret før bilen skal til reparation.

Tag anbefalinger seriøst

Anbefalinger fra venner og familie er guld værd i eftersøgningen af en pålidelig og troværdig automekaniker. En anbefaling kommer jo normalt af en veludført opgave, hvilket er det man er ude efter.

Hvor vidt dine bekendte er tilfredse med deres mekaniker eller ej, kan være god information i din søgning efter den automekaniker der er bedst for dig.

Tjek værkstedets faciliteter ud

Find ud af om værkstedet tilbyder nogle ekstra services såsom lånebil eller lignende. Det er ikke bare selve udførelsen af reparationen, men også hvordan de gør de liv lettere, mens din bil bliver gjort klar igen.

{ Comments are closed! }